Španelské ptáčky z kuřecího masa
Zařazeno v kategorii: Recepty - Maso, pečené, vařené, dušené > Zvěřina
Autor: Veruška
před 14 roky Tisk receptu Tisk receptu do PDF Poslat emailem 0 komentářů zobrazeno 6 039×
Redakční tip:
Podpořte finanční gramotnost a přidejte se k projektu vzdělávání "Jsem finančně gramotný/á" na Facebooku.
Španelské ptáčky z kuřecího masa ingredience:
kuřecí prsa: 4
hořčice: 1 lžíce
mouka hladká: trocha
sůl
pepř
olivy: několik
kapary: několik
vejce: 1
párky: 4
máslo: 50 g
okurky sterilované: 2
slanina anglická: 4 plátky
cibule: 2
Španelské ptáčky z kuřecího masa postup:
Krok 1: Kuřecí řízky rokrojíme na větší plátky, naklepeme doširoka, posolíme, opepříme a po mažeme hořčicí. Na ně položíme proužek okurky, minipárek, 1/4 uvařeného vejce a pár kousků kaparů.Krok 2: Plátky pevně zabalíme, zavážeme nití a obalíme v hladké mouce.
Krok 3: V hrnci na rozpáleném másle osmahneme cibulku dozlatova, vložíme závitky a opečeme lehce ze všech stran. Pak je podlijeme vlažnou vodou, přidáme několik oliv a kaparů a za stálého podlévání dusíme doměkka. Nakonec můžeme šťávu zahustit jíškou nebo moukou. Jako příloha je vhodná vařená rýže nebo opečené brambory.
Fotografie
Ohodnoťte recept "Španelské ptáčky z kuřecího masa"
Zkuste také
Reklama