Špagety alla puttanesca
Zařazeno v kategorii: Recepty - Těstoviny, noky > Těstoviny
Autor: Veruška
před 14 roky Tisk receptu Tisk receptu do PDF Poslat emailem 0 komentářů zobrazeno 4 449×
Redakční tip:
Podpořte finanční gramotnost a přidejte se k projektu vzdělávání "Jsem finančně gramotný/á" na Facebooku.
Špagety alla puttanesca ingredience:
450 g rajčat
3 lžíce olivového oleje
3 nadrobno nasekané stroužky česneku
10 filetů z ančoviček
140 g nakrájených černých oliv bez pecek
1 lžíce kaparů
pepř
sůl
400 g špaget
parmazán, najemno strouhaný
lístky bazalky na ozdobu
Špagety alla puttanesca postup:
Rajčata omyjte, vykrojte stopku a na opačném konci „vyřízněte“ křížek. Dejte do mísy, zalijte vroucí vodou a nechte 30–45 vteřin máčet, pak rajčata vyjměte lžící, ponořte do studené vody a koncem nožíku je oloupejte. Rozčtvrťte a zbylé kusy pokrájejte na kostičky. V hrnci rozpalte olej a pak na něm pozvolna osmahněte česnek, stáhněte plamen, přidejte ančovičky a vařečkou je rozmělněte. Zamíchejte, přidejte olivy, kapary a rajčata. Ochuťte pepřem a solí a nechte půl hodiny dusit. Občas zamíchejte. Mezitím ve vroucí osolené vodě uvařte těstoviny podle návodu na obalu. Sceďte a promíchejte je s rajčatovou omáčkou. Posypte parmazánem a ozdobte bazalkou. TIP: Správní Italové zkoušejí, jestli už jsou špagety dost vařené, tak, že jednu hodí na zeď. Když se udrží, je hotová. Těstoviny mají být vařené al dente, tedy na stisk zubů – na povrchu měkké, ale uvnitř tuhé. Dobří italští kuchaři tvrdí, že voda na těstoviny se má osolit až ve chvíli, kdy začne vřít. Proč? Nevědí…Fotografie
K tomuto receptu nebyla nahrána žádná fotografie.Ohodnoťte recept "Špagety alla puttanesca"
Zkuste také
Reklama