Šoulet
Zařazeno v kategorii: Recepty - Maso, pečené, vařené, dušené > Drůbež
Autor: Lenka
před 15 roky Tisk receptu Tisk receptu do PDF Poslat emailem 0 komentářů zobrazeno 8 337×
Redakční tip:
Podpořte finanční gramotnost a přidejte se k projektu vzdělávání "Jsem finančně gramotný/á" na Facebooku.
Šoulet ingredience:
1 kg fazolí
50 dkg krup
hovězí (morkové) kosti
5 dkg sádla
4–6 cibulí
4 husí stehna
hovězí vývar podle potřeby
1 česnek
zázvor
pálivá paprika
pepř
sůl
sladká paprika
Šoulet postup:
Den předtím, něž budeme vařit šoulet, namočíme do velkého hrnce fazole a kroupy (některé druhy fazolí, většinou bílé, nemusíme tak dlouho máčet, aby se později při vaření nerozvařily). Fazole lze také podle chuti nahradit hrachem. Před přípravou dáme fazole a kroupy vařit ve stejné vodě, v níž byly od předešlého dne namočeny. Navíc přidáme do hrnce 2–3 hovězí kosti, z nichž by aspoň jedna měla být morková. Potom zprudka opečeme na husím sádle či na oleji 4 husí stehna (pokud použijeme jiné husí maso, nakrájíme je na větší kousky), k nimž přidáme 4 – 6 nadrobno nasekaných větších cibulí, jež osmažíme dorůžova, přidáme podle chuti několik utřených stroužků česneku, osolíme, okořeníme pepřem a zázvorem a ještě trochu osmahneme, přisypeme lžíci sladké a lžíci pálivé papriky. Vše zalijeme vývarem, nejlépe hovězím, a krátce podusíme pod pokličkou v troubě. Poté přemístíme na hlubší pekáč směs fazolí a krup, k nimž přidáme husí stehna včetně šťávy a zapečeme.Fotografie
K tomuto receptu nebyla nahrána žádná fotografie.Ohodnoťte recept "Šoulet"
Zkuste také
Reklama