Smažená treska
Zařazeno v kategorii: Recepty - Maso, pečené, vařené, dušené > Zvěřina
Autor: Veruška
před 14 roky Tisk receptu Tisk receptu do PDF Poslat emailem 0 komentářů zobrazeno 6 512×
Redakční tip:
Podpořte finanční gramotnost a přidejte se k projektu vzdělávání "Jsem finančně gramotný/á" na Facebooku.
Smažená treska ingredience:
citrón: 1
olej olivový
rukola
treska filé: 4
vejce: 1
mouka hladká: 2 lžíce
mléko: 2 lžíce
prášek do pečiva: špetka
sůl
pepř
brambory: 400 g
rajčátka cherry
olej na smažení
Smažená treska postup:
Krok 1: Brambory důkladně oplách neme a nakrájíme na čtvrtinky. Nakrájené brambory přeložíme na pečicí plech, oso líme a pokapeme olivovým olejem, dáme upéct do předehřáté trouby dozlatova.Krok 2: Jemně rozmraženou tresku obalíme v těstíčku, které připravíme v misce z hladké mouky, vejce, soli, pepře, mléka a kypřicího prášku. Směs důkladně promícháme a můžeme začít s obalováním.
Krok 3: Obalenou tresku ihned klademe na pánev s rozpáleným olejem a smažíme dozlatova.
Krok 4: Rybu podáváme s pečenými bramborami, malými cherry rajčátky a rukolou.
TIPY: Rybě dodá skvělou chuť i pár kapek citronu.
Těstíčko k obalení by mělo být hustší, aby nestékalo.
Fotografie
K tomuto receptu nebyla nahrána žádná fotografie.Ohodnoťte recept "Smažená treska"
Zkuste také
Reklama