Slepičí polévka
Zařazeno v kategorii: Recepty - Maso, pečené, vařené, dušené > Drůbež
Autor: Veruška
před 14 roky Tisk receptu Tisk receptu do PDF Poslat emailem 0 komentářů zobrazeno 5 615×
Redakční tip:
Podpořte finanční gramotnost a přidejte se k projektu vzdělávání "Jsem finančně gramotný/á" na Facebooku.
Slepičí polévka ingredience:
půlka slepice (tučnější)
5 dkh kořenové zeleniny
malá cibule
stroužek česneku
zelená petrželka (nebo pažitka)
3 zrnka pepře
sůl
Slepičí polévka postup:
Slepičí polévka tentokrát ne pro duši, ale do žaludku. Půlku vykuchané a pečlivě omyté slepice rozčtvrtíme, vnitřnosti, krk a hlavu dáme do studené vody, přidáme všechnu kořenovou zeleninu, cibuli, česnek, pepř a sůl.Když se všechno chvíli vaří, přidáme polovinu rozčtvrcené slepice a vaříme do poloměkka. Maso vybereme a upravíme zvlášť na paprice. Polévku s vnitřnostmi dovaříme do měkka, přecedíme a do polévky zavaříme jemné nudle nebo játrové knedlíčky.
Na závěr do polévky přidáme na drobno rozkrájené vnitřnosti, mrkev a jemně usekanou zelenou petrželku nebo pažitku.
Fotografie
K tomuto receptu nebyla nahrána žádná fotografie.Ohodnoťte recept "Slepičí polévka"
Zkuste také
Reklama