Segedínský guláš - Segedín
Zařazeno v kategorii: Recepty - Omáčky
Autor: Lenka
před 15 roky Tisk receptu Tisk receptu do PDF Poslat emailem 2 komentáře zobrazeno 22 177×
Redakční tip:
Podpořte finanční gramotnost a přidejte se k projektu vzdělávání "Jsem finančně gramotný/á" na Facebooku.
Segedínský guláš - Segedín ingredience:
500 g vepřového plecka,
3 cibule,
špetka kmínu,
lžička mleté červené papriky,
olej, sůl, mletý pepř,
500 g kysaného nebo sladkokyselého zelá,
3 polévkové lžíce hladké mouky,
půl kelímku 12 % smetany.
Segedínský guláš - Segedín postup:
Nejlép v tlakovém hrnci necháme na oleji zesklovatět nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme na kostky nakrájené maso, kmín.Maso necháme osmahnout, osolíme, popepříme, přidámě červenou mletou papriku, chvilku ještě osmahneme, pak přidáme cca 4 dcl vody a hrnec uzavřeme. Pod tlakem vaříme asi 20 minut.
Do obyčejného hrnce dáme nakládané zelí, přidáme asi 3 dcl vody a dáme vařit. Vaříme asi 20 minut.
Mezitím, co se nám vaří zelí, připravíme si jednoduše "záklechtku" tak, že rozpustíme v cca 2,5 dcl vody 3 polévkové lžíce hladké mouky.
Do uvařeného zelí přidáme maso a všechnu šťávu z papiňáku a opět přivedeme do varu. Postupně vmícháváme "záklechtku" , až guláš dostatečně zhoustne (záklechtku nemusíme spotřebovat všechnu). Nakonec přidáme půl kelímku smetany.
Podáváme s kynutým, nebo houskovým knedlíkem.
Fotografie
K tomuto receptu nebyla nahrána žádná fotografie.Ohodnoťte recept "Segedínský guláš - Segedín"
Zkuste také
Reklama