Dnes je Pondělí 23.9.2024 a svátek má Berta | V databázi máme 4 808 receptů


Segedínský guláš - Segedín

Zařazeno v kategorii: Recepty - Omáčky
Autor: Lenka

Redakční tip:

Podpořte finanční gramotnost a přidejte se k projektu vzdělávání "Jsem finančně gramotný/á" na Facebooku.

Segedínský guláš - Segedín ingredience:

500 g vepřového plecka,
3 cibule,
špetka kmínu,
lžička mleté červené papriky,
olej, sůl, mletý pepř,
500 g kysaného nebo sladkokyselého zelá,
3 polévkové lžíce hladké mouky,
půl kelímku 12 % smetany.

Segedínský guláš - Segedín postup:

Nejlép v tlakovém hrnci necháme na oleji zesklovatět nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme na kostky nakrájené maso, kmín.

Maso necháme osmahnout, osolíme, popepříme, přidámě červenou mletou papriku, chvilku ještě osmahneme, pak přidáme cca 4 dcl vody a hrnec uzavřeme. Pod tlakem vaříme asi 20 minut.

Do obyčejného hrnce dáme nakládané zelí, přidáme asi 3 dcl vody a dáme vařit. Vaříme asi 20 minut.

Mezitím, co se nám vaří zelí, připravíme si jednoduše "záklechtku" tak, že rozpustíme v cca 2,5 dcl vody 3 polévkové lžíce hladké mouky.

Do uvařeného zelí přidáme maso a všechnu šťávu z papiňáku a opět přivedeme do varu. Postupně vmícháváme "záklechtku" , až guláš dostatečně zhoustne (záklechtku nemusíme spotřebovat všechnu). Nakonec přidáme půl kelímku smetany.

Podáváme s kynutým, nebo houskovým knedlíkem.

Fotografie

K tomuto receptu nebyla nahrána žádná fotografie.

Ohodnoťte recept "Segedínský guláš - Segedín"

Stav hlasování: 2.4/5 (53 hlasů celkem)

Zkuste také

Reklama

Komentáře k receptu

K tomuto receptu je celkem 2 komentáře

Mohlo by Vás zajímat ...


Recepty z kategorie Recepty - Omáčky

Poslední přidané recepty

Nejoblíbenější recepty



Poslední rady a tipy

Náhodné recepty

ReceptyNaDoma.cz na Facebooku



    Naši partneři:

  • Profesionální vývoj a správa webových aplikaci