Rychlé bazalkové pečenky
Zařazeno v kategorii: Recepty - Pečivo > Slané pečivo
Autor: Karla Tynklová
před 15 roky Tisk receptu Tisk receptu do PDF Poslat emailem 0 komentářů zobrazeno 4 753×
Redakční tip:
Podpořte finanční gramotnost a přidejte se k projektu vzdělávání "Jsem finančně gramotný/á" na Facebooku.
Rychlé bazalkové pečenky ingredience:
8 rohlíků (i starších)
200g másla
0,5 dcl kvalitního olivového oleje
velkou hrst čerstvé bazalky
česnek (jak kdo má rád)-raději více
sůl
(kdo chce něco slavnostnějšího sýr, šunku, slaninu...)
Rychlé bazalkové pečenky postup:
Recept je jednoduchý a hlavně když doma nic nemáte, tak je to účiné pohoštění! Rohlíky nakrájíme na kolečka (ne úplně ténká). Dále ušleháme máslo s olejem a v mixeru rozsekáme bazalku. Tu s utřeným česnekem přidáme k máslu a jemně osolíme (pozor česnek je dost slaný) a promícháme. Ma kolečka namažeme spíše tenčí vrstvu pomazánky. Necháme chvilku zapéct (na sucho), dokud rohlíky nezčervenají! Je možné na povrch přidat i sýr či slaninu, nám ale nejvíc chutnají jen tak! Pozor na bazalku, ta rychle zčerná a zhořkne, takže použíjte pomazánku okamžitě. Jsou daleko lepší než brambůrky, výborné k vínu, dlouho vydrží:-)Fotografie
K tomuto receptu nebyla nahrána žádná fotografie.Ohodnoťte recept "Rychlé bazalkové pečenky"
Zkuste také
Reklama