Rybí guláš se žampiony
Zařazeno v kategorii: Recepty - Maso, pečené, vařené, dušené > Zvěřina
Autor: Veruška
před 14 roky Tisk receptu Tisk receptu do PDF Poslat emailem 0 komentářů zobrazeno 3 093×
Redakční tip:
Podpořte finanční gramotnost a přidejte se k projektu vzdělávání "Jsem finančně gramotný/á" na Facebooku.
Rybí guláš se žampiony ingredience:
kapr: 300 g
sůl: dle chuti
majoránka: špetka
česnek: 2 stroužky
kmín: 1 lžička
žampiony sterilované: 200 g
vývar masový: 800 ml
rajčata: 3
paprika zelená: 2
mouka hladká: 1 lžíce
cibule: 2
slanina anglická: 100 g
paprika sladká: 1 lžička
pangasia: 500 g
pepř: dle chuti
Rybí guláš se žampiony postup:
Krok 1: Rybí maso opláchneme, kapra vykostíme a obojí nakrájíme na menší kostky. Důkladně je posypeme paprikou, opepříme a necháme chvíli odležet v chladu.Krok 2: Slaninu nakrájenou na kostičky necháme zpěnit ve větším hrnci, přidáme nadrobno pokrájenou cibuli, kterou necháme zesklovatět.
Krok 3: Zasypeme moukou, vložíme na nudličky nakrájenou papriku, rajčata zbavená slupky nakrájená na malé kousky a zalijeme vývarem připraveným z 1 kostky masoxu. Necháme dusit asi 10 minut. Přidáme na plátky pokrájené žampiony, kmín, prolisovaný česnek, špetku majoránky a kostky ryby.
Krok 4:
Guláš 10 minut povaříme, aby maso změklo. Dochutíme ho solí, případně pepřem. Podáváme ho nejlépe s rýží.
TIP: Ryba by se neměla vařit zbytečně dlouho. Jinak se maso rozvaří a ztratí chuť.
Fotografie
K tomuto receptu nebyla nahrána žádná fotografie.Ohodnoťte recept "Rybí guláš se žampiony"
Zkuste také
Reklama