Rizoto s hovězím masem ve vlastní štávě
Zařazeno v kategorii: Recepty - Maso, pečené, vařené, dušené > Zvěřina
Autor: Veruška
před 14 roky Tisk receptu Tisk receptu do PDF Poslat emailem 0 komentářů zobrazeno 5 229×
Redakční tip:
Podpořte finanční gramotnost a přidejte se k projektu vzdělávání "Jsem finančně gramotný/á" na Facebooku.
Rizoto s hovězím masem ve vlastní štávě ingredience:
1 hovězí konzerva
cibule
sůl, pepř
barevné papriky (žlutá, zelená. . .)
1 rajče
zelený hrášek (já na něj zapomněla :-( )
5 lžic kečupu
100 g uzeného eidamu
2 hrnky oprané rýže
Rizoto s hovězím masem ve vlastní štávě postup:
Cibuli necháme zesklovatět na oleji a přidáme celou konzervu masa, které vařečkou rozmělníme. Lehce osolíme, opepříme a orestované maso podlijeme trochou vodou. Přiklopíme pokličkou a po 5 minutách přidáme na proužky nakrájené papriky a rajče. Opět přiklopíme a dusíme, až papriky změknou. Pak ochutíme kečupem. Mezitím si uvaříme tak napůl rýži (cca 15 minut). Potom zcezenou rýži přidáme k masovému základu a dobře promícháme. Nakonec přisypeme nastrouhaný sýr a znovu celé promícháme. Zapékáme ve středně vyhřáté troubě 20 minut.Podáváme s okurkou, okurkovým nebo rajským salátem.
Fotografie
K tomuto receptu nebyla nahrána žádná fotografie.Ohodnoťte recept "Rizoto s hovězím masem ve vlastní štávě"
Zkuste také
Reklama