Dnes je Pátek 22.11.2024 a svátek má Cecílie | V databázi máme 4 808 receptů


Řízky na bešamelu

Zařazeno v kategorii: Recepty - Maso, pečené, vařené, dušené > Vepřové maso
Autor: Irena

Redakční tip:

Podpořte finanční gramotnost a přidejte se k projektu vzdělávání "Jsem finančně gramotný/á" na Facebooku.

Řízky na bešamelu ingredience:

400 g vepřové kýty
80 g sádla
4 cibule
40 g rostlinného tuku, 40 g sádla
60 g hladké mouky
100 ml mléka
100 ml bílého přírodního vína
mletý černý pepř
sůl




Řízky na bešamelu postup:

Maso nakrájíme na řízky. Každý řízek naklepeme osolíme a opepříme. Dvě třetiny sádla rozpálíme v pánvi, vložíme do něj řízky opečeme. Rostlinný tuk rozpustíme, přisypeme hladkou mouku a za stálého míchání připravíme světlou jíšku, zředíme vlažnou vodou a mlékem, dobře rozmícháme a povaříme na bešamel. Cibuli oloupeme, nasekáme najemno a na zbytku sádla jí osmažíme dorůžova. Přidáme jí do bešamelu, zalejeme vínem a ve vzniklé omáčce chvíli podusíme opečené řízky. Nakonec vše podle chuti přisolíme. Pokrm hojně posypeme jemně nasekanou petrželkou.

Fotografie

K tomuto receptu nebyla nahrána žádná fotografie.

Ohodnoťte recept "Řízky na bešamelu"

Stav hlasování: 2.3/5 (50 hlasů celkem)

Zkuste také

Reklama

Komentáře k receptu

K tomuto receptu je celkem 0 komentářů

Doposud nebyl připojen žádný komentář. Buďte první!

Vstupte do diskuse receptu Řízky na bešamelu ...

Mohlo by Vás zajímat ...


Recepty z kategorie Vepřové maso

Poslední přidané recepty

Nejoblíbenější recepty



Poslední rady a tipy

Náhodné recepty

ReceptyNaDoma.cz na Facebooku



    Naši partneři:

  • Profesionální vývoj a správa webových aplikaci