Rajčatový koláč
Zařazeno v kategorii: Recepty - Pečivo > Slané pečivo
Autor: lucka
před 14 roky Tisk receptu Tisk receptu do PDF Poslat emailem 0 komentářů zobrazeno 4 300×
Redakční tip:
Podpořte finanční gramotnost a přidejte se k projektu vzdělávání "Jsem finančně gramotný/á" na Facebooku.
Rajčatový koláč ingredience:
Těsto:
250g hladké mouky, 125g másla, špetka soli, 6-8 lžic vody
Mouka na vyválení
700g rajčat
3 vejce
150g tvarohu
4 lžíce sladké smetany
2 lžíce nasekaných bylinek
250g aromatického sýra
3 lístky bazalky na odzdobu
Rajčatový koláč postup:
Mouku prosijeme na pracovní plochu.Na ní rozdrobíme máslo. Mouku a máslo zpracujeme na drobenku. Z drobenky uděláme hromádku a přidáme sůl. Do středu dáme část vody a rychle zpracujeme na pevné těsto. Je-li to nutné přidáváme zbylou vodu a zapracujeme. Z těsta uděláme hladkou kouli a necháme asi hodinu v lednici vychladit.Plech obložíme papírem na pečení. Těsto vyválíme a napícháme ho na několika místech vidličkou, dáme asi na 30 minut vychladit. Mezitím předehřejeme troubu na 180C a těsto asi 20 minut předpékáme.
Rajčata omyjeme a nakrájíme na plátky. Plátky položíme na ubrousek, lehce osolíme a počkáme, až sůl nasaje vodu. Pak ubrouskem osušíme. Vejce rozšleháme a smícháme s tvarohem, smetanou a bylinkami. Sýr nahrubo nastrouháme a přidáme k vaječné hmotě.Dochutíme solí a pepřem.
Dno koláče obložíme rajčatovými plátky a zalijeme tvarohovou směsí. Do ní vložíme zbylá rajčata. Máslo rozpustíme a potřeme jím povrch koláče. Koláč pečeme asi 30 minut. Před podáváním zdobíme lístkem bazalky.Podáváme vlažný.
Fotografie
K tomuto receptu nebyla nahrána žádná fotografie.Ohodnoťte recept "Rajčatový koláč"
Zkuste také
Reklama