Rajčatová omáčka s noky
Zařazeno v kategorii: Recepty - Omáčky
Autor: Veruška
před 14 roky Tisk receptu Tisk receptu do PDF Poslat emailem 0 komentářů zobrazeno 5 808×
Redakční tip:
Podpořte finanční gramotnost a přidejte se k projektu vzdělávání "Jsem finančně gramotný/á" na Facebooku.
Rajčatová omáčka s noky ingredience:
4 porce
1 kg vyzrálých rajčat,
2 stroužky česneku,
2 cibule,
2 lžíce olivového oleje,
2 lžičky hladké mouky,
125 ml rajčatové šťávy,
1 svazek jarní cibulky,
sůl,
pepř,
špetka cukru,
1 bal. bramborového těsta v prášku,
80 g slaniny,
2 kostky mražené bylinkové směsi,
troška bazalky na ozdobu
Rajčatová omáčka s noky postup:
1. Spařená rajčat oloupeme a nakrájíme na kostičky. Oloupaný česnek a cibuli nasekáme a dáme zesklovatět na rozehřátý olej. Přidáme rajčata, podusíme, poprášíme moukou, zamícháme a podlijeme rajčatovou šťávou, uvedeme do varu a vaříme na mírném ohni, až se rajčata rozvaří.2. Očištěnou a omytou jarní cibulku nadrobno nakrájíme a přimícháme do omáčky. Osolíme, opepříme a osladíme.
3. Podle návodu připravíme těsto. Slaninu nakrájíme na kostičky, lehce rozškvaříme a s bylinkami zapracujeme do těsta. Dvěma lžíce vykrajujeme noky a vaříme v osolené vodě asi 8 min. Vyjmeme, dáme okapat a podáváme s omáčkou.
Fotografie
Ohodnoťte recept "Rajčatová omáčka s noky"
Zkuste také
Reklama