Pstruh na mandlích
Zařazeno v kategorii: Recepty - Ryby > Ryby sladkovodní i mořské
Autor: Jirka
před 15 roky Tisk receptu Tisk receptu do PDF Poslat emailem 0 komentářů zobrazeno 5 636×
Redakční tip:
Podpořte finanční gramotnost a přidejte se k projektu vzdělávání "Jsem finančně gramotný/á" na Facebooku.
Pstruh na mandlích ingredience:
4 středně velcí pstruzi, sůl, 1/2 hrnku mandlí, hladká mouka, máslo, hrnek sladké smetany, petrželka
Pstruh na mandlích postup:
Pstruhy očistíme, vykucháme a nožem oškrábeme šupiny pod tekoucí vodou. Sůl vetřeme do kůže z obou stran a rybu osolíme i zevnitř. Necháme několik minut odležet a mezitím oloupeme spařené mandle, nakrájíme na slabé plátky a na másle upražíme dozlatova. Pstruhy obalíme v hladké mouce a vložíme do pánve do rozehřátého másla, z každé strany je pečeme podle velikosti alespoň 3-5 minut. Zasypeme je upraženými mandlemi i s máslem a zalijeme sladkou smetanou. Dusíme asi 4 minuty, šťáva nesmí být řídká. Na talíři pstruha podlijeme smetanovou šťávou, ozdobíme petrželkou.Fotografie
K tomuto receptu nebyla nahrána žádná fotografie.Ohodnoťte recept "Pstruh na mandlích"
Zkuste také
Reklama