Provensálské bagety
Zařazeno v kategorii: Recepty - Předkrmy > Teplé předkrmy
Autor: Zina
před 14 roky Tisk receptu Tisk receptu do PDF Poslat emailem 0 komentářů zobrazeno 5 578×
Redakční tip:
Podpořte finanční gramotnost a přidejte se k projektu vzdělávání "Jsem finančně gramotný/á" na Facebooku.
Provensálské bagety ingredience:
400 g hladké mouky, 1 lžičku soli, 1 lžičku provensálského koření, 2 stroužky čerstvého, česneku , 1 lžičku cukru, 1/2 kostky čerstvého droždí , zhruba 220 ml vlažné vody , 60 g olivového oleje, zhruba 2 lžíce dýňových a 2 lžíce slunečnicových semínek.
Na potření 1 vejce, hrubá sůl, sezam. Místo vejcem můžeme potřít jen olejem.
Provensálské bagety postup:
Do mísy si prosijeme mouku, zamícháne sůl, provensálské koření, česnek, uděláme důlek, přidáme vlažnou vodu, cukr, rozdrobíme droždí chvíli necháme vzejít. Přidáme olej a zpracujeme nelepivé a vláčné těsto. Ke konci hnětení do těsta zapracujeme dýňové a slunečnicové semínka. Těsto necháme vykynout, rozdělíme na 2 až 3 díly, vypracujeme bochánky a z bochánků bagety. Dáme na plech vyložený papírem na pečení, necháme znovu vykynout, potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme hrubozrnou solí a sezamem. Vložíme do předehřáté trouby a upečeme..
Fotografie
K tomuto receptu nebyla nahrána žádná fotografie.Ohodnoťte recept "Provensálské bagety"
Zkuste také
Reklama