Polévka z rajčat
Zařazeno v kategorii: Recepty - Polévky > Zeleninové polévky
Autor: Veruška
před 14 roky Tisk receptu Tisk receptu do PDF Poslat emailem 0 komentářů zobrazeno 4 264×
Redakční tip:
Podpořte finanční gramotnost a přidejte se k projektu vzdělávání "Jsem finančně gramotný/á" na Facebooku.
Polévka z rajčat ingredience:
cibule: 1
olej: 2 lžíce
rajčata: 6–8
česnek: 6–8 stroužků
pepř: špetka
vývar kuřecí: 1 l
rýže: 3 lžíce
bazalka: svazek
Polévka z rajčat postup:
Krok 1: Nejdříve pokrájíme nadrobno cibuli a dáme ji osmažit. Zatím si nakrájíme na kostky rajčata a rozmačkáme česnek. Až cibulka hodně zesklovatí, přidáme do ní špetku pepře. Ihned promícháme a přisypeme nakrájená rajčata s česnekem. Promícháme, přikryjeme a dáme dusit.Krok 2: Když se rajčata rozvaří, zalijeme je drůbežím vývarem. Potom tyčovým mixérem polévku rozšleháme. Změní barvu a bude krémová. Pak do nípřidáme vařenou rýži (nebo těstoviny).
Krok 3: Jestli dáváš přednost pikantní chuti, můžeš ještě přihodit pár kuliček celého pepře, nového koření a hřebíček.
Hotové porce posypeme nadrobno pokrájenou bazalkou.
Fotografie
K tomuto receptu nebyla nahrána žádná fotografie.Ohodnoťte recept "Polévka z rajčat"
Zkuste také
Reklama