Plněný bůček
Zařazeno v kategorii: Recepty - Maso, pečené, vařené, dušené > Vepřové maso
Autor: Eva
před 13 roky Tisk receptu Tisk receptu do PDF Poslat emailem 0 komentářů zobrazeno 7 906×
Redakční tip:
Podpořte finanční gramotnost a přidejte se k projektu vzdělávání "Jsem finančně gramotný/á" na Facebooku.
Plněný bůček ingredience:
2kg bůčku bez kosti
150guzeného masa
150gšunky
150g slaniny
česnek
2cibule , kmín drcený, pepř, majoránka , vejce
Plněný bůček postup:
Plát bůčku zredukujeme o 30-40dkg a vzniklé ořezy, které použijeme na mletou směs, nakrájíme na plátky, osolíme, přidáme sůl, pepř, drcený kmín, majoránku, promícháme a dáme do ledničky.Oloupaný a prolisovaný česnek rozetřeme se solí a vzniklou směs vetřeme do plátu bůčku a uložíme na chvíli do lednice.
Naložené ořezy nameleme na jemno , přidáme vajíčko a promícháme. uzené maso a šunku nakrájíme na 1cm kostičky a důkladně promícháme s masovou směsí.
V plátu bůčku vytvoříme kapsu, kterou naplníme mletou směsí a sepneme jehlami.
Pekáč vyložíme slaninou, přidáme nakrájenou cibuli a na plátky nakrájený česnek. Kapsu do pekáče položíme kůží dolů, mírně podlijeme a vložíme do rozpálené trouby. Po hodině pečení kapsu otočíme, kůži nařízneme a za občasného podlévání pečeme ještě asi 1hodinu.
Fotografie
K tomuto receptu nebyla nahrána žádná fotografie.Ohodnoťte recept "Plněný bůček"
Zkuste také
Reklama