Plněné kedlubny
Zařazeno v kategorii: Recepty - Zelenina
Autor: lucka
před 15 roky Tisk receptu Tisk receptu do PDF Poslat emailem 0 komentářů zobrazeno 3 913×
Redakční tip:
Podpořte finanční gramotnost a přidejte se k projektu vzdělávání "Jsem finančně gramotný/á" na Facebooku.
Plněné kedlubny ingredience:
Osm mladých kedluben, 15 g uvařené rýže, 150 g mletého vepřového masa, půlka cibule, dvě lžíce oleje, jedno vejce, sůl, pepř, půl lžičky mletého kmínu, 0,15 l zeleninového vývaru
Plněné kedlubny postup:
Kedlubny oloupeme, vršky odkrojíme a vnitřek vydlabeme tak, aby zůstal asi půl centimetru silný okraj. Na oleji osmažíme očištěnou nakrájenou cibuli, přidáme nakrájené vydlabané části kedlubny, osolíme, osmažíme. Přidáme mleté maso, podlijeme polovinou zeleninového vývaru a krátce podusíme. Do směsi přidáme uvařenou rýži, vejce, kmín, opepříme a promícháme. Připravené kedlubny uložíme do vymaštěného pekáče, naplníme nádivkou, podlijeme zbylým vývarem a dáme zapéct. Podáváme se sezónní zeleninou.Fotografie
K tomuto receptu nebyla nahrána žádná fotografie.Ohodnoťte recept "Plněné kedlubny"
Zkuste také
Reklama