pikantní rajská
Zařazeno v kategorii: Recepty - Polévky > Zeleninové polévky
Autor: Veruška
před 14 roky Tisk receptu Tisk receptu do PDF Poslat emailem 0 komentářů zobrazeno 4 840×
Redakční tip:
Podpořte finanční gramotnost a přidejte se k projektu vzdělávání "Jsem finančně gramotný/á" na Facebooku.
pikantní rajská ingredience:
Pro 4 osoby:
300g rajčat, 1 cibuli, svazek kerblíku (nebo 1 lžíci sušeného), 1 lžíci oleje, ¾ litru zeleninového vývaru z kostky, 100g rýže, po 1 červené, žluté a zelené paprice, hrubě mletý barevný pepř na ozdobení, sůl, špetku mleté papriky
pikantní rajská postup:
1. Rajčata rozkrájíme na čtvrtky, cibuli na kostičky, listy kerblíku otrháme. Na pánvi rozehřejeme olej a cibuli na něm podusíme, až zesklovatí. Přidáme rajčata a kerblík, zalijeme zeleninovým vývarem a zhruba 20 minut povaříme.2. Rýži vsypeme do vroucí osolené vody a asi 20 minut ji vaříme. Papriky nakrájíme na kostičky a v osolené vodě je blanšírujeme asi 3 minuty. Potom scedíme a necháme okapat.
3. Polévku z rajčat přecedíme, propasírujeme a dochutíme solí, pepřem i paprikou a ještě jednou přivedeme k varu. Nakonec do ní vložíme kostičky papriky a rýži a posypeme pepřem.
Fotografie
K tomuto receptu nebyla nahrána žádná fotografie.Ohodnoťte recept "pikantní rajská"
Zkuste také
Reklama