Pečené kuře s nádivkou
Zařazeno v kategorii: Recepty - Maso, pečené, vařené, dušené > Drůbež
Autor: lucka
před 15 roky Tisk receptu Tisk receptu do PDF Poslat emailem 2 komentáře zobrazeno 8 161×
Redakční tip:
Podpořte finanční gramotnost a přidejte se k projektu vzdělávání "Jsem finančně gramotný/á" na Facebooku.
Pečené kuře s nádivkou ingredience:
1 větší kuře, 80g másla, sůl
Nádivka: 3 žemle, 3 vejce, 1/3l mléka, 50g másla, špetka muškátového oříšku, sůl, petrželka
Pečené kuře s nádivkou postup:
Vnitřek kuřete osolíme, opepříme, potřeme nasekanou petrželkou, naplníme menší částí nádivky a pevně zašijeme. Kuře postavíme spodní částí těla do menšího hrnce tak, aby se hořejšek dal volně plnit. Nádivkou naplníme celý volný prostor i kůži krku, kterou zašijeme. Osolené kuře dáme do pekáčku na záda a poléváme máslem. Kuře při pečení přikryjeme alobalem, aby nevyschlo.Fotografie
K tomuto receptu nebyla nahrána žádná fotografie.Ohodnoťte recept "Pečené kuře s nádivkou"
Zkuste také
Reklama