Pagáčky
Zařazeno v kategorii: Recepty - Pečivo > Slané pečivo
Autor: Eliška
před 15 roky Tisk receptu Tisk receptu do PDF Poslat emailem 0 komentářů zobrazeno 6 211×
Redakční tip:
Podpořte finanční gramotnost a přidejte se k projektu vzdělávání "Jsem finančně gramotný/á" na Facebooku.
Pagáčky ingredience:
600g mouky, 400g škvarků, 3 žloutky, 5 lžic kysané smetany, 4 lžíce bílého vína, 30g droždí, 10 lžic mléka
Pagáčky postup:
Na vále promísíme mouku s rozsekanými škvarky, přidáme žloutky, kysanou smetanu, bílé víno a vše zadělíme droždím zkynutým v mléce. Vypracujeme těsto, které necháme chvíli nakynout. Potom je rozválíme na plát, složíme jako ubrousek a necháme odpočínout. Po 1/4 hodině plát ještě jednou přeložíme.necháme odpočinout, pak jej vyválíme asi na 3/4cm, kulatým tvořítkem vypícháme kolečka a dáme je na nepomaštěný plech nakynout. Před vložením do trouby povrch mřížkovitě ozdobíme nožem, potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme.Fotografie
K tomuto receptu nebyla nahrána žádná fotografie.Ohodnoťte recept "Pagáčky"
Zkuste také
Reklama