Opilé pečené špekáčky
Zařazeno v kategorii: Recepty - Maso, pečené, vařené, dušené > Zvěřina
Autor: Veruška
před 14 roky Tisk receptu Tisk receptu do PDF Poslat emailem 0 komentářů zobrazeno 8 700×
Redakční tip:
Podpořte finanční gramotnost a přidejte se k projektu vzdělávání "Jsem finančně gramotný/á" na Facebooku.
Opilé pečené špekáčky ingredience:
8-10 kvalitních špekáčků
3 větší cibule
4 feferonky
3-4 dl černého piva
kečup
olej
1 lžíce sladké sójové omáčky
Opilé pečené špekáčky postup:
Špekáčky oloupeme a podélně nařízneme asi do 2/3 průměru. Poklademe do hlubšího pekáče napříč ve dvou řadách, rozřezanou stranou nahoru. Feferonky rozřízneme na poloviny a očištěnou cibuli nakrájíme na hrubší půlměsíčky. Do každého řezu vložíme polovinu feferonky a půlměsíček cibule. Z černého piva, kečupu a sójové omáčky uděláme nálev, kterým špekáčky zalijeme asi do poloviny výšky. Dáme péct odkryté do trouby asi na 20 minut.Fotografie
K tomuto receptu nebyla nahrána žádná fotografie.Ohodnoťte recept "Opilé pečené špekáčky"
Zkuste také
Reklama