Omáčka z okurek
Zařazeno v kategorii: Recepty - Omáčky
Autor: Klára
před 14 roky Tisk receptu Tisk receptu do PDF Poslat emailem 0 komentářů zobrazeno 3 968×
Redakční tip:
Podpořte finanční gramotnost a přidejte se k projektu vzdělávání "Jsem finančně gramotný/á" na Facebooku.
Omáčka z okurek ingredience:
150g kyselých okurek
100g kořenové zeleniny
60 g hladké mouky
pepř mletý, sůl
10g cukru
40 g másla
60 g cibule
100 ml mléka
Omáčka z okurek postup:
Na část rozpuštěného másla dáme nastrouhanou kořenovou zeleninu a sekanou cibuli, lehce osmažíme. Přisypeme hladkou mouku a za stálého míchání opražíme do žluta. Zředíme vodou, dobře rozmícháme a za častého míchání povaříme. Do zbytku rozpuštěného másla vložíme najemno krájené kyselé okurky, podlijeme vodou a necháme podusit. Vařenou omáčku scedíme, zeleninu rozmixujeme a přidáme podušené kyselé okurky, mléko a dle chuti přisladíme, přisolíme či přikyselíme. Povaříme.Fotografie
K tomuto receptu nebyla nahrána žádná fotografie.Ohodnoťte recept "Omáčka z okurek"
Zkuste také
Reklama