Okurková omáčka
Zařazeno v kategorii: Recepty - Omáčky
Autor: Veruška
před 14 roky Tisk receptu Tisk receptu do PDF Poslat emailem 0 komentářů zobrazeno 11 515×
Redakční tip:
Podpořte finanční gramotnost a přidejte se k projektu vzdělávání "Jsem finančně gramotný/á" na Facebooku.
Okurková omáčka ingredience:
15 dkg kyselých okurek, 10 dkg kořenové zeleniny, 60 g hladké mouky, 40 g másla nebo rostlinného tuku, 60 g cibule, 10 g cukru, 1 dl mléka, mletý pepř a sůl
Okurková omáčka postup:
Na část rozpuštěného tuku nebo másla vložíme strouhanou kořenovou zeleninu a sekanou cibuli a lehce osmažíme. Přisypeme hladkou mouku a za stálého míchání opražíme do žluta. Potom zředíme vodou nebo vývarem z masa či kostí, dobře rozmícháme a za častého zamíchání, případně dolití vodou dobře povaříme. Do zbylého rozpuštěného másla či rostlinného tuku vložíme jemně pokrájené kyselé okurky, podlijeme několika lžícemi vody a asi čtvrt hodiny podusíme. Povařenou omáčku přecedíme, zeleninu prolisujeme přes cedník nebo rozmixujeme, přidáme podušené kyselé okurky a mléko, podle chuti přisladíme, přisolíme či přikyselíme a ještě několik minut povaříme.Poznámka:
Podáváme nejčastěji s vařeným hovězím masem a houskovým knedlíkem.
Fotografie
Ohodnoťte recept "Okurková omáčka"
Zkuste také
Reklama