Dnes je Pondělí 23.9.2024 a svátek má Berta | V databázi máme 4 808 receptů


Okurková omáčka

Zařazeno v kategorii: Recepty - Omáčky
Autor: Veruška

Redakční tip:

Podpořte finanční gramotnost a přidejte se k projektu vzdělávání "Jsem finančně gramotný/á" na Facebooku.

Okurková omáčka ingredience:

15 dkg kyselých okurek, 10 dkg kořenové zeleniny, 60 g hladké mouky, 40 g másla nebo rostlinného tuku, 60 g cibule, 10 g cukru, 1 dl mléka, mletý pepř a sůl

Okurková omáčka postup:

Na část rozpuštěného tuku nebo másla vložíme strouhanou kořenovou zeleninu a sekanou cibuli a lehce osmažíme. Přisypeme hladkou mouku a za stálého míchání opražíme do žluta. Potom zředíme vodou nebo vývarem z masa či kostí, dobře rozmícháme a za častého zamíchání, případně dolití vodou dobře povaříme. Do zbylého rozpuštěného másla či rostlinného tuku vložíme jemně pokrájené kyselé okurky, podlijeme několika lžícemi vody a asi čtvrt hodiny podusíme. Povařenou omáčku přecedíme, zeleninu prolisujeme přes cedník nebo rozmixujeme, přidáme podušené kyselé okurky a mléko, podle chuti přisladíme, přisolíme či přikyselíme a ještě několik minut povaříme.
Poznámka:
Podáváme nejčastěji s vařeným hovězím masem a houskovým knedlíkem.

Fotografie

Ohodnoťte recept "Okurková omáčka"

Stav hlasování: 1.9/5 (43 hlasů celkem)

Zkuste také

Reklama

Komentáře k receptu

K tomuto receptu je celkem 0 komentářů

Doposud nebyl připojen žádný komentář. Buďte první!

Vstupte do diskuse receptu Okurková omáčka ...

Mohlo by Vás zajímat ...


Recepty z kategorie Recepty - Omáčky

Poslední přidané recepty

Nejoblíbenější recepty



Poslední rady a tipy

Náhodné recepty

ReceptyNaDoma.cz na Facebooku



    Naši partneři:

  • Profesionální vývoj a správa webových aplikaci