Netradiční bramboračka
Zařazeno v kategorii: Recepty - Polévky > Zeleninové polévky
Autor: Veruška
před 14 roky Tisk receptu Tisk receptu do PDF Poslat emailem 0 komentářů zobrazeno 4 224×
Redakční tip:
Podpořte finanční gramotnost a přidejte se k projektu vzdělávání "Jsem finančně gramotný/á" na Facebooku.
Netradiční bramboračka ingredience:
500 g brambor, kousek celeru (velký asi jako 1 střední brambora), 2 lžíce másla, sůl, mletý pepř, 1 kostka zeleninového bujónu, 80 g strouhaného tvrdého sýra, majoránka, muškátový oříšek, 2 lžíce zakysané smetany, kousek uzeniny (párek nebo kabanos), 1 lžíce oleje, zelená petrželka
Netradiční bramboračka postup:
Uzeninu nakrájíme na drobné kousky a na lžíci oleje osmažíme dokřupava.Oloupané brambory a celer pokrájíme na kostičky.
V hrnci rozpálíme máslo a brambory na něm krátce opečeme. Pak zalijeme vodou (asi 1,2 l).
Osolíme, opepříme, přidáme bujón a celer. Vaříme do úplného změknutí (15-20 minut).
Odstavíme a obsah hrnce rozmixujeme ponorným mixérem. Vznikne-li příliš hustá hmota, rozředíme ji horkou vodou nebo vývarem na žádanou konzistenci.
Znovu přivedeme k varu, přidáme majoránku, špetku strouhaného muškátového oříšku, strouhaný sýr, smetanu, promícháme a dále nevaříme.
Na talíři polévku posypeme osmaženou uzeninou a posekanou petrželkou.
Fotografie
K tomuto receptu nebyla nahrána žádná fotografie.Ohodnoťte recept "Netradiční bramboračka"
Zkuste také
Reklama