Moravský vrabec
Zařazeno v kategorii: Recepty - Maso, pečené, vařené, dušené > Vepřové maso
Autor: Zuzule
před 14 roky Tisk receptu Tisk receptu do PDF Poslat emailem 0 komentářů zobrazeno 5 773×
Redakční tip:
Podpořte finanční gramotnost a přidejte se k projektu vzdělávání "Jsem finančně gramotný/á" na Facebooku.
Moravský vrabec ingredience:
4 větší plátky vepřového masa
1 mrkev
4 plátky slaniny
1 cibule
2 stroužky česneku
200ml hovězího vývaru
sklenka černého piva
sádlo
sůl, pepř
lžíce hladké mouky
Moravský vrabec postup:
Maso lehce naklepeme, osolíme, opepříme, okořeníme prolisovaným česnekem. Na každý plát masa dáme plátek slaniny a kus mrkve, zabalíme, spíchneme párátkem. Na pánvi rozpálíme sádlo, na něm ze všech stran zprudka orestujeme maso, podlijeme vývarem, pivem a dusíme do měkka.Měkké maso vyjmeme a šťávu zahustíme moukou. Na talíři maso přeléváme vypečenou šťávou.Fotografie
K tomuto receptu nebyla nahrána žádná fotografie.Ohodnoťte recept "Moravský vrabec"
Zkuste také
Reklama