Milánská omáčka k těstovinám
Zařazeno v kategorii: Recepty - Omáčky
Autor: lucka
před 15 roky Tisk receptu Tisk receptu do PDF Poslat emailem 0 komentářů zobrazeno 13 590×
Redakční tip:
Podpořte finanční gramotnost a přidejte se k projektu vzdělávání "Jsem finančně gramotný/á" na Facebooku.
Milánská omáčka k těstovinám ingredience:
400 g mletého masa, sůl, pepř, šálek vývaru z bujónové kostky, olej, 1 cibule, 3 lžíce rajského protlaku, stroužek česneku, 1 paprika.
Milánská omáčka k těstovinám postup:
Mleté maso v misce zalijeme 3 lžícemi vývaru, osolíme a opepříme a důkladně rozšleháme. Na troše oleje osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme ochucené maso, zprudka opékáme, pak snížíme teplotu a dusíme asi 30 minut. Pokud je třeba, mírně podléváme vývarem, až spotřebujeme celou dávku
. Během dušení přidáme protlak a rozdrcený česnek. Koncem dušení vmícháme na proužky nakrájenou papriku a dodusíme doměkka. Dochutíme protlakem nebo kečupem, hustotu upravíme vývarem a podáváme k vařeným těstovinám. Sypeme strouhaným sýrem, jemně pokrájenou pažitkou a pokapeme kečupem.
Fotografie
K tomuto receptu nebyla nahrána žádná fotografie.Ohodnoťte recept "Milánská omáčka k těstovinám"
Zkuste také
Reklama