Medvědí tlapka
Zařazeno v kategorii: Recepty - Maso, pečené, vařené, dušené > Vepřové maso
Autor: lucka
před 15 roky Tisk receptu Tisk receptu do PDF Poslat emailem 0 komentářů zobrazeno 6 798×
Redakční tip:
Podpořte finanční gramotnost a přidejte se k projektu vzdělávání "Jsem finančně gramotný/á" na Facebooku.
Medvědí tlapka ingredience:
krkovice nebo kotleta, bramboráky, kysané zelí, zakysaná smetana
Medvědí tlapka postup:
Připravíme si bramboráky... buď můžete použít už hotovou směs a nebo si je udělat. Bramboráky děláme co největší, já je dělám na titanové pánvi a dělám je i vyšší, aby byly skutečně přílohou.Naklepeme si maso, osolíme a opečeme na pánvi.
Hotové bramboráky si dáme na talíř, pak položíme kotlety nebo krkovici, spíše ke kraji, na to dáme kysané zelí a bramborák přehneme. Na takto připravenou kapsu dáme ještě smetanu. Bramboráky: 1/2 kg nastrouhaných oloupaných syrových brambor, 60 g hladké mouky, pepř, 3 lžíce mléka, utřený česnek, trocha majoránky, 1 vejce, sůl
Bramboráky můžete udělat i z cukety.... pak ale musíte dát více mouky, protože cuketa má více vody.
Fotografie
K tomuto receptu nebyla nahrána žádná fotografie.Ohodnoťte recept "Medvědí tlapka"
Zkuste také
Reklama