Medově sladká rajská
Zařazeno v kategorii: Recepty - Omáčky
Autor: Dáša
před 14 roky Tisk receptu Tisk receptu do PDF Poslat emailem 0 komentářů zobrazeno 10 114×
Redakční tip:
Podpořte finanční gramotnost a přidejte se k projektu vzdělávání "Jsem finančně gramotný/á" na Facebooku.
Medově sladká rajská ingredience:
3 lžíce hladké mouky, 3 lžíce másla, 1 rajský protlak, 8 lžic kečupu, špetka soli, 2 lžičky perníkového koření, 2 lžičky koření na jablkový závin, lžička skořice, 1 vanilkový cukr, 9 hřebíčků, 1/2 lžičky citrónové kůry, 2 lžíce medu, 2 lžíce cukru, 1 lžička octa
Medově sladká rajská postup:
Z mouky a másla připravíme světlou jíšku. Zalijeme ji litrem vody a přidáme rajský protlak, kečup a všechno koření + med. Vaříme za občasného míchání, aby se jíška nepřichytila ke dnu. Připravíme si karamel. Do hrnce nasypeme cukr a za stálého míchání ho necháme zkaramelizovat. Pak opatrně nalijeme do omáčky. Dochutíme, podle potřeby přidáme ocet a citronovou šťávuFotografie
Ohodnoťte recept "Medově sladká rajská"
Zkuste také
Reklama