Makrely po francouzsku
Zařazeno v kategorii: Recepty - Ryby > Ryby sladkovodní i mořské
Autor: lucka
před 15 roky Tisk receptu Tisk receptu do PDF Poslat emailem 0 komentářů zobrazeno 4 007×
Redakční tip:
Podpořte finanční gramotnost a přidejte se k projektu vzdělávání "Jsem finančně gramotný/á" na Facebooku.
Makrely po francouzsku ingredience:
6 vykuchaných makrel, 1 lžíce dijonské hořčice, 2 žloutky, ocet, sůl, pepř, muškátový květ, rozmarýn, bazalka, šalvěj, tymián, 1 lžíce másla
Nálev: 1l suchého bílého vína, 500ml vody, 1/2 sklenice octa, 50g soli, 3 mrkve, 3 velké cibule nakrájené na kolečka, 2 stroužky česneku, 2 kořene petržele, 3 bobkové listy, 2 snítky tymiánu, 15 zrnek černého pepře, 3 hřebíčky, kůra z 2 a 1/2 citronu
Makrely po francouzsku postup:
Suroviny na nálev promícháme, povaříme asi 30 minut a poté nálev naředíme 2l studené vody. V nálevu uvaříme makrely, necháme je vychladnout a rozebereme je na filety, které uložíme v teple. Hořčici dobře promícháme se žloutky, přidáme trošku octa, sůl, pepř, špetku muškátového květu, rozmarýnu, bazalky, šalvěje a tymiánu. Pak důkladně vmícháme máslo, aby vznikla krémovitá omáčka. Filety z makrely rozložíme do kruhu na mísu, ozdobíme je jemně pokrájenou petrželkou a do středu nalijeme omáčku.Fotografie
K tomuto receptu nebyla nahrána žádná fotografie.Ohodnoťte recept "Makrely po francouzsku"
Zkuste také
Reklama