Dnes je Sobota 23.11.2024 a svátek má Klement | V databázi máme 4 808 receptů


Makrely po francouzsku

Zařazeno v kategorii: Recepty - Ryby > Ryby sladkovodní i mořské
Autor: lucka

Redakční tip:

Podpořte finanční gramotnost a přidejte se k projektu vzdělávání "Jsem finančně gramotný/á" na Facebooku.

Makrely po francouzsku ingredience:

6 vykuchaných makrel, 1 lžíce dijonské hořčice, 2 žloutky, ocet, sůl, pepř, muškátový květ, rozmarýn, bazalka, šalvěj, tymián, 1 lžíce másla
Nálev: 1l suchého bílého vína, 500ml vody, 1/2 sklenice octa, 50g soli, 3 mrkve, 3 velké cibule nakrájené na kolečka, 2 stroužky česneku, 2 kořene petržele, 3 bobkové listy, 2 snítky tymiánu, 15 zrnek černého pepře, 3 hřebíčky, kůra z 2 a 1/2 citronu

Makrely po francouzsku postup:

Suroviny na nálev promícháme, povaříme asi 30 minut a poté nálev naředíme 2l studené vody. V nálevu uvaříme makrely, necháme je vychladnout a rozebereme je na filety, které uložíme v teple. Hořčici dobře promícháme se žloutky, přidáme trošku octa, sůl, pepř, špetku muškátového květu, rozmarýnu, bazalky, šalvěje a tymiánu. Pak důkladně vmícháme máslo, aby vznikla krémovitá omáčka. Filety z makrely rozložíme do kruhu na mísu, ozdobíme je jemně pokrájenou petrželkou a do středu nalijeme omáčku.

Fotografie

K tomuto receptu nebyla nahrána žádná fotografie.

Ohodnoťte recept "Makrely po francouzsku"

Stav hlasování: 2.0/5 (38 hlasů celkem)

Zkuste také

Reklama

Komentáře k receptu

K tomuto receptu je celkem 0 komentářů

Doposud nebyl připojen žádný komentář. Buďte první!

Vstupte do diskuse receptu Makrely po francouzsku ...

Mohlo by Vás zajímat ...


Recepty z kategorie Ryby sladkovodní i mořské

Poslední přidané recepty

Nejoblíbenější recepty



Poslední rady a tipy

Náhodné recepty

ReceptyNaDoma.cz na Facebooku



    Naši partneři:

  • Profesionální vývoj a správa webových aplikaci