Kuřecí v ostré omáčce
Zařazeno v kategorii: Recepty - Maso, pečené, vařené, dušené > Zvěřina
Autor: Veruška
před 14 roky Tisk receptu Tisk receptu do PDF Poslat emailem 0 komentářů zobrazeno 3 501×
Redakční tip:
Podpořte finanční gramotnost a přidejte se k projektu vzdělávání "Jsem finančně gramotný/á" na Facebooku.
Kuřecí v ostré omáčce ingredience:
4 kuřecí prsní řízky, olej, 1 větší cibule, 4 rajčata, 3 stroužky česneku, 1 malá feferonka, sůl, mletý kmín, 3 lžíce rajčatového protlaku, 50 ml smetany na vaření, bazalka
Kuřecí v ostré omáčce postup:
Omyté a osušené maso nakrájíme na kousky, promícháme se dvěma lžícemi oleje a necháme chvíli v chladu odležet.Cibuli posekáme nadrobno. Rajčata spaříme vroucí vodou, oloupeme a pokrájíme na kousky. Česnek oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Feferonku rozkrojíme a vyčistíme od semínek.
Na pánvi zahřejeme dvě lžíce oleje a osmahneme na něm cibulku do zesklovatění. Přidáme maso a opečeme do zatažení (ze všech stran musí zbělat). Pak ho osolíme, okmínujeme, přidáme pokrájená rajčata, česnek, feferonku (pokud nechceme mít pokrm moc ostrý stačí půlka), protlak, promícháme, trochu podlijeme vodou a pod pokličkou dusíme do změknutí masa (cca 20 minut). Pak zjemníme smetanou, necháme přejít varem, případně podle chuti doladíme solí či kořením. Na talíři ozdobíme čerstvými lístky bazalky.
Podáváme s cizrnovým kuskusem nebo rýží.
Fotografie
K tomuto receptu nebyla nahrána žádná fotografie.Ohodnoťte recept "Kuřecí v ostré omáčce"
Zkuste také
Reklama