Dnes je Čtvrtek 28.11.2024 a svátek má René | V databázi máme 4 808 receptů


Kuřecí v ostré omáčce

Zařazeno v kategorii: Recepty - Maso, pečené, vařené, dušené > Zvěřina
Autor: Veruška

Redakční tip:

Podpořte finanční gramotnost a přidejte se k projektu vzdělávání "Jsem finančně gramotný/á" na Facebooku.

Kuřecí v ostré omáčce ingredience:

4 kuřecí prsní řízky, olej, 1 větší cibule, 4 rajčata, 3 stroužky česneku, 1 malá feferonka, sůl, mletý kmín, 3 lžíce rajčatového protlaku, 50 ml smetany na vaření, bazalka

Kuřecí v ostré omáčce postup:

Omyté a osušené maso nakrájíme na kousky, promícháme se dvěma lžícemi oleje a necháme chvíli v chladu odležet.
Cibuli posekáme nadrobno. Rajčata spaříme vroucí vodou, oloupeme a pokrájíme na kousky. Česnek oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Feferonku rozkrojíme a vyčistíme od semínek.
Na pánvi zahřejeme dvě lžíce oleje a osmahneme na něm cibulku do zesklovatění. Přidáme maso a opečeme do zatažení (ze všech stran musí zbělat). Pak ho osolíme, okmínujeme, přidáme pokrájená rajčata, česnek, feferonku (pokud nechceme mít pokrm moc ostrý stačí půlka), protlak, promícháme, trochu podlijeme vodou a pod pokličkou dusíme do změknutí masa (cca 20 minut). Pak zjemníme smetanou, necháme přejít varem, případně podle chuti doladíme solí či kořením. Na talíři ozdobíme čerstvými lístky bazalky.
Podáváme s cizrnovým kuskusem nebo rýží.

Fotografie

K tomuto receptu nebyla nahrána žádná fotografie.

Ohodnoťte recept "Kuřecí v ostré omáčce"

Stav hlasování: 3.0/5 (29 hlasů celkem)

Zkuste také

Reklama

Komentáře k receptu

K tomuto receptu je celkem 0 komentářů

Doposud nebyl připojen žádný komentář. Buďte první!

Vstupte do diskuse receptu Kuřecí v ostré omáčce ...

Mohlo by Vás zajímat ...


Recepty z kategorie Recepty - Maso, pečené, vařené, dušené

Poslední přidané recepty

Nejoblíbenější recepty



Poslední rady a tipy

Náhodné recepty

ReceptyNaDoma.cz na Facebooku



    Naši partneři:

  • Profesionální vývoj a správa webových aplikaci