Kuřecí steak s pivním přelivem
Zařazeno v kategorii: Recepty - Maso, pečené, vařené, dušené > Drůbež
Autor: lucka
před 15 roky Tisk receptu Tisk receptu do PDF Poslat emailem 0 komentářů zobrazeno 3 888×
Redakční tip:
Podpořte finanční gramotnost a přidejte se k projektu vzdělávání "Jsem finančně gramotný/á" na Facebooku.
Kuřecí steak s pivním přelivem ingredience:
800g kuřecích prsou, sůl, pepř, olej
pivní přeliv: 1 lžíce másla, 1 ložíce hladké mouky, 75ml světlého ležáku, 50ml smetany na vaření, 50g nivy
pivní kostky: 75ml světlého ležáku, 1 lžička solamylu, pár snítek čerstvého estragonu
Kuřecí steak s pivním přelivem postup:
Nejprve si připravíme pivní kostky- pivo přivedeme k varu a zahustíme ho solamylem (ten nejprve rozpustíme v trošce vody než ho přidáme do piva). Zchladlou směs nalijeme do tvořítek na led a do každého dílku dáme snítku estragonu. V mrazáku necháme kostky zmrazit. Steak z kuřecího masa lehce naklepeme, osolíme, poprášíme pepřem, na rozpáleném oleji na pánvi z obou stran restujeme dozlatova a uložíme do nahřáté misky pod pokličku. Připravíme si pivní přeliv: V kastrůlku rozehřejeme máslo, přidáme mouku a vytvoříme světlou jíšku, kterou zředíme pivem. Dále do směsi zašleháme smetanu, nastrouhanou nivu, za stálého míchání ji provaříme, dokud se sýr nerozpustí a odstavíme. Steaky na talíři zalijeme pivním přelivem a na každý dáme jednu pivní kostku.Fotografie
K tomuto receptu nebyla nahrána žádná fotografie.Ohodnoťte recept "Kuřecí steak s pivním přelivem"
Zkuste také
Reklama