Kuřecí prsa v omáčce z léča
Zařazeno v kategorii: Recepty - Maso, pečené, vařené, dušené > Zvěřina
Autor: Veruška
před 14 roky Tisk receptu Tisk receptu do PDF Poslat emailem 2 komentáře zobrazeno 4 601×
Redakční tip:
Podpořte finanční gramotnost a přidejte se k projektu vzdělávání "Jsem finančně gramotný/á" na Facebooku.
Kuřecí prsa v omáčce z léča ingredience:
500 g kuřecích prsou, 1 sklenice strilovaného leča (520 g), 250 ml smetany na vaření, 1 lžíce hladké mouky, sůl, mletý pepř, 1 cibule, 2 lžíce oleje
Kuřecí prsa v omáčce z léča postup:
Omyté a osušené prsní řízky překrájíme na dvě nebo tři části. Ze všech stran osolíme a opepříme.Na oleji zpěníme nadrobno pokrájenou cibuli a na ní opečeme maso ze všech stran.
Zalijeme lečem, podlijeme troškou vody a pod pokličkou dusíme do změknutí masa.
Ve smetaně rozkvedláme mouku a až je maso skoro měkké, přilijeme a rozmícháme (lépe přes cedník, aby nevznikly žmolky). Podle chuti dosolíme a opepříme a dodusíme do úplného změknutí masa.
Podáváme s těstovinami nebo rýží.
Fotografie
Ohodnoťte recept "Kuřecí prsa v omáčce z léča"
Zkuste také
Reklama