Kuřecí pánev na sladko-kyselo
Zařazeno v kategorii: Recepty - Maso, pečené, vařené, dušené > Drůbež
Autor: Lucka
před 15 roky Tisk receptu Tisk receptu do PDF Poslat emailem 0 komentářů zobrazeno 4 934×
Redakční tip:
Podpořte finanční gramotnost a přidejte se k projektu vzdělávání "Jsem finančně gramotný/á" na Facebooku.
Kuřecí pánev na sladko-kyselo ingredience:
300 g kuřecích prsou, 1 bílek, 1 lžička škrobu, 2 lžíce sójové omáčky, 1 svazek jarních cibulek, 250 ml ananasu v plechovce, 2 lžíce ananasové šťávy, 20 g oříšků kešu, 1 lžíce olivového oleje, 375 ml vody, 1 lžíce citrónové šťávy, 1 lžička MAGGI Harmonie Chuti, 1 lžíce tmavé jíšky
Kuřecí pánev na sladko-kyselo postup:
Kuřecí prsa nakrájíme na nudličky. Smícháme bílek, škrob, polovinu sójové omáčky a přidáme maso. Zamícháme a necháme 30 minut odpočinout.Jarní cibulky očistíme, omyjeme a nakrájíme na kousky. Ananas scedíme, odložíme si 2 polévkové lžíce ananasové
štávy a ananas nakrájíme na kousky. Kešu oříšky opražíme.
Na pánvi (nejlépe WOK) necháme rozehřát olej, jarní cibulky krátce podusíme a vybereme je. Na tentýž olej dáme maso, opečeme a vybereme.
Do štávy na pánvi přilijeme vodu, vmícháme zbytek sójové omáčky, přidáme tmavou jíšku a vaříme 2 minuty.
Přidáme kuřecí prsa, jarní cibulky, kousky ananasu a ananasovou štávu a ohřejeme.
Dochutíme citrónovou štávou, MAGGI Harmonií Chuti a navrch nasypeme kešu oříšky.
Fotografie
K tomuto receptu nebyla nahrána žádná fotografie.Ohodnoťte recept "Kuřecí pánev na sladko-kyselo"
Zkuste také
Reklama