kuřecí játa na pomerančové štávě
Zařazeno v kategorii: Recepty - Maso, pečené, vařené, dušené > Drůbež
Autor: JOSEF FUKSA
před 15 roky Tisk receptu Tisk receptu do PDF Poslat emailem 0 komentářů zobrazeno 3 147×
Redakční tip:
Podpořte finanční gramotnost a přidejte se k projektu vzdělávání "Jsem finančně gramotný/á" na Facebooku.
kuřecí játa na pomerančové štávě ingredience:
1/2 kg kuřecích jater
4 lžíce hladké mouky
1 vejce
1 lžička šalvěje
1 lžička tymiánu
strouhanka na obalení
olej na smažení
sůl a pepř
1 velká cibule
1 pomeranč
1 dl kuřecího vývaru/může být i ze slepičího bujonu/
kuřecí játa na pomerančové štávě postup:
Játra poprášíme moukou,obalíme ve vejci rozšlehaném se šalvějí a tymiánem a ve strouhance.Na pánvi je na oleji osmažíme po obou stranách do zlatova.Nakonec je osolíme ,opepříme a uložíme na teplé místo.Na pánev dáme 2 lžíce oleje,přidáme přidáme nadrobno nakrájenou cibuli,necháme zesklovatět,přilijemevymačkanou pomerančovou štávu,vývar,uvedeme do varu a játra na talíři pak zalijeme touto omáčkou.Podáváme s brambory nebo rýží.
Fotografie
K tomuto receptu nebyla nahrána žádná fotografie.Ohodnoťte recept "kuřecí játa na pomerančové štávě"
Zkuste také
Reklama