Kuře provence
Zařazeno v kategorii: Recepty - Maso, pečené, vařené, dušené > Zvěřina
Autor: Veruška
před 14 roky Tisk receptu Tisk receptu do PDF Poslat emailem 0 komentářů zobrazeno 3 630×
Redakční tip:
Podpořte finanční gramotnost a přidejte se k projektu vzdělávání "Jsem finančně gramotný/á" na Facebooku.
Kuře provence ingredience:
1 kuře, koření Kuře Provence, 3 cibule, 1 paprika, 100 g anglické slaniny, 3-4 stroužky česneku, sůl, 1 lžička solamylu, 2 lžíce oleje
Kuře provence postup:
Omyté a osušené kuře naporcujeme na osm kousků a každý hustě posypeme kořením.V pekáči zahřejeme olej, přidáme na kostičky nakrájenou slaninu a na tomto základu opečeme okořeněné kousky kuřete. Vyjmeme je na talíř.
Do tuku na pánvi přidáme na plátky nakrájenou cibuli a osmažíme do změknutí. Přidáme na proužky nakrájenou papriku a na plátky pokrájený česnek, krátce posmažíme a do této směsi vrátíme kousky masa.
Osolíme, podlijeme trochou horké vody, přikryjeme pokličkou a vložíme do vyhřáté trouby. Pečeme do změknutí masa.
Až je maso měkké, přilijeme do pekáče solamyl rozmíchaný v půl hrnku vody, promícháme a ještě necháme chvíli péct.
Podáváme s rýží nebo bramborovou kaší.
Fotografie
K tomuto receptu nebyla nahrána žádná fotografie.Ohodnoťte recept "Kuře provence"
Zkuste také
Reklama