Kuře pečené v soli
Zařazeno v kategorii: Recepty - Maso, pečené, vařené, dušené > Zvěřina
Autor: Veruška
před 14 roky Tisk receptu Tisk receptu do PDF Poslat emailem 2 komentáře zobrazeno 13 405×
Redakční tip:
Podpořte finanční gramotnost a přidejte se k projektu vzdělávání "Jsem finančně gramotný/á" na Facebooku.
Kuře pečené v soli ingredience:
kuře: 1
sůl: 1 kg
brambory vařené
Kuře pečené v soli postup:
Krok 1: Kuře důkladně omyjeme pod studenou tekoucí vodou. Předehřejeme troubu na 210 °C.Krok 2: Do suchého pekáčku vysypeme sůl a rovnoměrně ji rozprostřeme po celé jeho ploše.
Krok 3: Omyté kuře položíme na sůl a shora jej lehce oso líme.
Krok 4: Kuře vložíme do trouby, nepodléváme, nepřikrýváme ani neotáčíme a pečeme asi 1,5 hodiny dozlatova.
Krok 5: Po upečení kuře vyjmeme, spodní část kůže odstraníme a ihned podáváme. Vhodnou přílohou jsou vařené nebo šťouchané brambory nebo bramborová kaše. Podáváme se salátem z čerstvé zeleniny.
Fotografie
K tomuto receptu nebyla nahrána žádná fotografie.Ohodnoťte recept "Kuře pečené v soli"
Zkuste také
Reklama