Dnes je Čtvrtek 28.11.2024 a svátek má René | V databázi máme 4 808 receptů


Kuře pečené v soli

Zařazeno v kategorii: Recepty - Maso, pečené, vařené, dušené > Zvěřina
Autor: Veruška

Redakční tip:

Podpořte finanční gramotnost a přidejte se k projektu vzdělávání "Jsem finančně gramotný/á" na Facebooku.

Kuře pečené v soli ingredience:

kuře: 1
sůl: 1 kg
brambory vařené

Kuře pečené v soli postup:

Krok 1: Kuře důkladně omyjeme pod studenou tekoucí vodou. Předehřejeme troubu na 210 °C.
Krok 2: Do suchého pekáčku vysypeme sůl a rovnoměrně ji rozprostřeme po celé jeho ploše.
Krok 3: Omyté kuře položíme na sůl a shora jej lehce oso líme.
Krok 4: Kuře vložíme do trouby, nepodléváme, nepřikrýváme ani neotáčíme a pečeme asi 1,5 hodiny dozlatova.
Krok 5: Po upečení kuře vyjmeme, spodní část kůže odstraníme a ihned podáváme. Vhodnou přílohou jsou vařené nebo šťouchané brambory nebo bramborová kaše. Podáváme se salátem z čerstvé zeleniny.

Fotografie

K tomuto receptu nebyla nahrána žádná fotografie.

Ohodnoťte recept "Kuře pečené v soli"

Stav hlasování: 2.9/5 (56 hlasů celkem)

Zkuste také

Reklama

Komentáře k receptu

K tomuto receptu je celkem 2 komentáře

Mohlo by Vás zajímat ...


Recepty z kategorie Recepty - Maso, pečené, vařené, dušené

Poslední přidané recepty

Nejoblíbenější recepty



Poslední rady a tipy

Náhodné recepty

ReceptyNaDoma.cz na Facebooku



    Naši partneři:

  • Profesionální vývoj a správa webových aplikaci