Kuře na černém pivu
Zařazeno v kategorii: Recepty - Maso, pečené, vařené, dušené > Zvěřina
Autor: Veruška
před 14 roky Tisk receptu Tisk receptu do PDF Poslat emailem 0 komentářů zobrazeno 6 454×
Redakční tip:
Podpořte finanční gramotnost a přidejte se k projektu vzdělávání "Jsem finančně gramotný/á" na Facebooku.
Kuře na černém pivu ingredience:
kuře: 1
sůl: špetka
kmín: 1 lžička
cibule: 2
slanina anglická: 150 g
pivo černé: 1
Kuře na černém pivu postup:
Krok 1: Kuře důkladně omyjeme, osušíme papírovou utěrkou a vložíme do pekáčku.Krok 2: Ze všech stran ho osolíme a posypeme kmínem. Cibule oloupeme a nakrájíme na tenká půlkolečka, kterými kuře obložíme. Anglickou slaninu nakrájíme na menší kousky a také ji přidáme do pekáče.
Krok 3: Vše zalijeme asi 200 ml černého piva a dáme péct. Pečeme při 200 °C zhruba 1,5 hodiny. Během pečení podléváme zbylým pivem.
Krok 4:
Podáváme se špenátem a bramborovým knedlíkem.
TIP: Špenát nezapomeň dostatečně ochutit česnekem.
K této úpravě kuřete se hodí i moravské zelí a houskový knedlík či brambory.
Fotografie
K tomuto receptu nebyla nahrána žádná fotografie.Ohodnoťte recept "Kuře na černém pivu"
Zkuste také
Reklama