KRŮTÍ/KUŘECÍ SVÍČKOVÁ
Zařazeno v kategorii: Recepty - Maso, pečené, vařené, dušené > Drůbež
Autor: Veronika Paroulková
před 15 roky Tisk receptu Tisk receptu do PDF Poslat emailem 2 komentáře zobrazeno 12 466×
Redakční tip:
Podpořte finanční gramotnost a přidejte se k projektu vzdělávání "Jsem finančně gramotný/á" na Facebooku.
KRŮTÍ/KUŘECÍ SVÍČKOVÁ ingredience:
6 plátků krůtích/kuřecích prsou
lžička sádla
1 větší cibule
1 menší mrkev
1/2 menší petržele + odpovídající kus celeru
sůl, pepř, cukr
3 nová koření, 2 bobkové listy
tymián, citr. kůra
kostka bujonu
zakysaná smetana
(lžička hořčice)
KRŮTÍ/KUŘECÍ SVÍČKOVÁ postup:
- Na sádle zesklovatíme cibulku, přidáme kořenovou zeleninu, koření - osmahlé shrneme ke straně- Po obou stranách opečeme maso - dáme ke straně
- Necháme zkaramelizovat 2 lžičky cukru
- Podlijeme, přidáme bujon a citronovou kůru a dusíme do měkka
- Zahustit smetanou (+ dlepotřeby jíškou)
- Možno dochutit hořčicí, citr. šťávou, cukrem
- Omáčku rozmixovat
DOBROU CHUŤ
Fotografie
K tomuto receptu nebyla nahrána žádná fotografie.Ohodnoťte recept "KRŮTÍ/KUŘECÍ SVÍČKOVÁ"
Zkuste také
Reklama