Křenová omáčka
Zařazeno v kategorii: Recepty - Omáčky
Autor: Veruška
před 14 roky Tisk receptu Tisk receptu do PDF Poslat emailem 0 komentářů zobrazeno 9 673×
Redakční tip:
Podpořte finanční gramotnost a přidejte se k projektu vzdělávání "Jsem finančně gramotný/á" na Facebooku.
Křenová omáčka ingredience:
700 ml sladké smetany
30 g polohrubé mouky
30 g nastrouhaného čerstvého křenu
20 g cukru
špetka muškátového květu
Křenová omáčka postup:
500 ml smetany přivedeme k varu a zbylých 200 ml smícháme s moukou. Až smetana dosáhne bodu varu, zašleháme do ní studenou smetanu s rozmíchanou moukou. Poté do omáčky zamícháme sůl, cukr, nastrouhaný křen a dochutíme špetkou muškátového květu.Omáčka se doporučuje podávat ihned s houskovým či bramborovým knedlíkem. Ke křenové omáčce s nejlépe hodí plátek dobře propečeného hovězího masa nebo uzená krkovička.
Fotografie
Ohodnoťte recept "Křenová omáčka"
Zkuste také
Reklama