Krakonošův dlabanec
Zařazeno v kategorii: Recepty - Maso, pečené, vařené, dušené > Vepřové maso
Autor: lucka
před 15 roky Tisk receptu Tisk receptu do PDF Poslat emailem 0 komentářů zobrazeno 7 535×
Redakční tip:
Podpořte finanční gramotnost a přidejte se k projektu vzdělávání "Jsem finančně gramotný/á" na Facebooku.
Krakonošův dlabanec ingredience:
500 g plecka
200 g točeňáku
1 cibule
200 g žampionů nebo čerstvých hub
sůl
pepř
2-3 lžíce kečupu
olej
200 g cihly
Na bramboráky:
Asi 750 g syrových nastrouhaných brambor
česnek podle chuti
2 vajíčka
polohrubá mouka podle potřeby na zahuštění těsta
sůl
mletý pepř
kmín
majoránka
2 lžíce posekané petrželky
Krakonošův dlabanec postup:
Maso se nakrájí na malé kostičky, salám i žampiony na plátky, cibule na kostičky. A všechno se dá dusit na olej. Na závěr se přidá kečup a nechá se ještě chvilku povařit.Na bramboráky:
Vypracujeme těsto a dáváme smažit na rozpálený olej. Usmažíme větší bramboráky. Na polovinu bramboráku dáme směs masa nebo smaženice a přehneme. Bohatě posypeme najemno nastrouhanou cihlou.
Fotografie
K tomuto receptu nebyla nahrána žádná fotografie.Ohodnoťte recept "Krakonošův dlabanec"
Zkuste také
Reklama