Koprová omáčka
Zařazeno v kategorii: Recepty - Omáčky
Autor: Veruška
před 14 roky Tisk receptu Tisk receptu do PDF Poslat emailem 0 komentářů zobrazeno 3 471×
Redakční tip:
Podpořte finanční gramotnost a přidejte se k projektu vzdělávání "Jsem finančně gramotný/á" na Facebooku.
Koprová omáčka ingredience:
3 lžíce másla
2 lžíce hladké mouky
500 ml drůbežího vývaru
1 svazek opláchnutého kopru
1 dl plnotučného mléka
3 lžíce zakysané smetany
200 ml smetany ke šlehání
špetka cukru
pár kapek octa
pepř
sůl
Koprová omáčka postup:
V kastrolku rozehřejeme máslo, zaprášíme moukou a osmahneme. Zalijeme studeným drůbežím vývarem a vaříme cca 15-18 minut dohladka.Přidáme najemno nasekaný kopr a mléko a necháme přejít varem. Přimícháme zakysanou smetanu i smetanu ke šlehání. Osolíme, opepříme a zakápneme troškou octa a menším množstvím cukru (není podmínkou), čímž omáčka získá typickou sladkokyselou chuť správné koprovky.
Servírujeme s brambory a vejci uvařenými natvrdo.
Fotografie
K tomuto receptu nebyla nahrána žádná fotografie.Ohodnoťte recept "Koprová omáčka"
Zkuste také
Reklama