Kedlubnová omáčka
Zařazeno v kategorii: Recepty - Omáčky
Autor: Veruška
před 14 roky Tisk receptu Tisk receptu do PDF Poslat emailem 0 komentářů zobrazeno 21 400×
Redakční tip:
Podpořte finanční gramotnost a přidejte se k projektu vzdělávání "Jsem finančně gramotný/á" na Facebooku.
Kedlubnová omáčka ingredience:
500 g kedlubnu
1 kelímek šlehačky (250 g)
2 lžíce hladké mouky
máslo nebo olej
sůl
Kedlubnová omáčka postup:
Kedlubny nakrájíme na proužky o velikosti hranolek. Do hrnce dáme trochu oleje nebo másla a přidáme jednu polévkovou lžíci mouky a uděláme jíšku. Když je jíška hotová nalijeme do hrnce půl litru vody, osolíme a přidáme nakrájené kedlubny. Necháme je povařit až změknou. Mezitím rozmícháme 1 lžíci mouky ve šlehačce. Poté vlijeme do hrnce s kedlubny a znovu necháme přejít. Podáváme s vařenými brambory.Fotografie
Ohodnoťte recept "Kedlubnová omáčka"
Zkuste také
Reklama