Karbánatky se zelím
Zařazeno v kategorii: Recepty - Maso, pečené, vařené, dušené > Zvěřina
Autor: Veruška
před 14 roky Tisk receptu Tisk receptu do PDF Poslat emailem 0 komentářů zobrazeno 2 492×
Redakční tip:
Podpořte finanční gramotnost a přidejte se k projektu vzdělávání "Jsem finančně gramotný/á" na Facebooku.
Karbánatky se zelím ingredience:
paprika červená: 1
zelí kysané: 1 balení
sádlo: 2 lžíce
vejce: 4
kmín
sůl
pepř
strouhanka
olej na smažení
brambory: 6
Karbánatky se zelím postup:
Krok 1: Brambory uvaříme, oloupeme a propasírujeme do mísy. Kysané zelí pokrájíme a osmahneme na sádle. Takto připravené zelí přidáme k bramborám. Do směsi rozklepneme vejce a ochutíme solí, pepřem a kmínem.Krok 2: Vše dobře promícháme. Z připravené směsi tvoříme karbanátky, které obalujeme ve strouhance a smažíme na oleji. Hotové jídlo ozdobíme červenou paprikou pokrájenou na větší nudličky.
TIP: Pokud se těsto bude rozpadat, přidej podle potřeby trochu hladké mouky.
Do karbanátků můžeš také vmíchat škvarky nebo orestovanou slaninu či jinou uzeninu dle vlastní chuti.
Fotografie
K tomuto receptu nebyla nahrána žádná fotografie.Ohodnoťte recept "Karbánatky se zelím"
Zkuste také
Reklama