Kapří špíz
Zařazeno v kategorii: Recepty - Ryby > Ryby sladkovodní i mořské
Autor: lucka
před 15 roky Tisk receptu Tisk receptu do PDF Poslat emailem 0 komentářů zobrazeno 4 010×
Redakční tip:
Podpořte finanční gramotnost a přidejte se k projektu vzdělávání "Jsem finančně gramotný/á" na Facebooku.
Kapří špíz ingredience:
500 g očištěného kapra bez kostí
4 silnější plátky slaniny
4 rajčata
8 středních až menších žampiónů
citrónová šťáva
olej
sůl
mletý pepř
koření na ryby
Kapří špíz postup:
Maso z kapra omyjeme, osušíme a nakrájíme na větší kostky, které osolíme, opepříme, pokapeme citrónovou šťávou, potřeme olejem a necháme několik hodin marinovat. Slaninu nakrájíme na čtverečky, rajčata na čtvrtiny a kloboučky menších hub necháme celé. Na špízovou jehlu střídavě napichujeme kousky kapra a ostatních surovin a grilujeme asi 5 minut z každé strany. Během grilování špízy potíráme směsí oleje a koření na ryby. Podáváme s pečivem, bramborami nebo dušenou rýží.Fotografie
K tomuto receptu nebyla nahrána žádná fotografie.Ohodnoťte recept "Kapří špíz"
Zkuste také
Reklama