Kapr po maďarsku
Zařazeno v kategorii: Recepty - Ryby > Ryby sladkovodní i mořské
Autor: Lucka
před 15 roky Tisk receptu Tisk receptu do PDF Poslat emailem 0 komentářů zobrazeno 4 901×
Redakční tip:
Podpořte finanční gramotnost a přidejte se k projektu vzdělávání "Jsem finančně gramotný/á" na Facebooku.
Kapr po maďarsku ingredience:
4 porce očištěného kapra, 1 hrnek zakysané smetany, 1 lžíce mleté sladké papriky, 4 hrnky vývaru z rybího ořezu, kořenová zelenina, žloutek, petrželka, sůl, ocet
Kapr po maďarsku postup:
Z rybího ořezu a kořenové zeleniny připravíme 4 hrnky osoleného vývaru, který procedíme. Rybu osolíme, potřeme octem a dáme na 30 minut do chladu. Pak vložíme porce ryby do vroucího vývaru a asi 15 minut zvolna provařujeme. Porce ryby přeložíme na nahřáté talíře. Do vývaru nalijeme smetanu rozmíchanou se žloutkem, paprikou, petrželkou a osolíme. Za stálého míchání přivedeme téměř k varu a potom omáčkou přeléváme ryby.Fotografie
K tomuto receptu nebyla nahrána žádná fotografie.Ohodnoťte recept "Kapr po maďarsku"
Zkuste také
Reklama