Kapr na zelenině
Zařazeno v kategorii: Recepty - Ryby > Ryby sladkovodní i mořské
Autor: lucka
před 15 roky Tisk receptu Tisk receptu do PDF Poslat emailem 0 komentářů zobrazeno 9 265×
Redakční tip:
Podpořte finanční gramotnost a přidejte se k projektu vzdělávání "Jsem finančně gramotný/á" na Facebooku.
Kapr na zelenině ingredience:
2 kg očištěného a nesloupaného kapra, 1/2 kg celeru, 1/2 kg petržele, 1/2 kg mrkve, asi 4 středně velké cibule, 1/4 kg slaniny, 1/4 kg měkkého salámu, 4 rajčata, 4 zelené papriky, asi 1/4 kg polohrubé mouky, l balíček sladké papriky, olej, asi 5 dkg másla, sůl.
Kapr na zelenině postup:
Opranou a očištěnou zeleninu nastrouháme na hrubém struhadle, cibuli nakrájíme na kostičky a smícháme se zeleninou. Směs vložíme na dno pekáčea zalijeme olejem
tak, aby byla potopena. Porce kapra nasolíme, obalíme v mouce smíchané s paprikou a poklademe kůží navrch na zeleninu. Na každou porci položíme kolečko
salámu, plátek slaniny, plátek rajčete a plátek papriky. Proložíme několika kousky nerozpuštěného másla a v kastrole bez pokličky vložíme do předehřáté trouby. Pečeme na mírném ohni asi l hodinu a čas od času podléváme vypečenou šťávou. Hotové porce podáváme s chlebem nebo brambory.
Fotografie
K tomuto receptu nebyla nahrána žádná fotografie.Ohodnoťte recept "Kapr na zelenině"
Zkuste také
Reklama