Kapr na slanině
Zařazeno v kategorii: Recepty - Ryby > Ryby sladkovodní i mořské
Autor: lucka
před 15 roky Tisk receptu Tisk receptu do PDF Poslat emailem 0 komentářů zobrazeno 4 717×
Redakční tip:
Podpořte finanční gramotnost a přidejte se k projektu vzdělávání "Jsem finančně gramotný/á" na Facebooku.
Kapr na slanině ingredience:
1 kg ryby, sůl, pepř, 80 g slaniny, 60 g másla, 1-2 sklenky bílého vína.
Kapr na slanině postup:
Vykuchaného a očištěného kapra bez hlavy a bez ploutví osolíme a opepříme. Do pekáčedáme na menší kousky rozdělené máslo na ně vložíme rybu a pokryjeme ji plátky slaniny. Pečeme v dobře vyhřáté troubě. Asi po čtvrt hodině se začíná máslo zabarvovat. Aby se nepřipálilo, přilijeme sklenku vína a rybu vždy po chvíli přelijeme šťávou. Podle potřeby přilijeme i další víno. Pečeme celkem asi 40 minut
.
Fotografie
K tomuto receptu nebyla nahrána žádná fotografie.Ohodnoťte recept "Kapr na slanině"
Zkuste také
Reklama