Kapr na divoko
Zařazeno v kategorii: Recepty - Ryby > Ryby sladkovodní i mořské
Autor: lucka
před 15 roky Tisk receptu Tisk receptu do PDF Poslat emailem 0 komentářů zobrazeno 4 656×
Redakční tip:
Podpořte finanční gramotnost a přidejte se k projektu vzdělávání "Jsem finančně gramotný/á" na Facebooku.
Kapr na divoko ingredience:
1000 g kapra
sardelová pasta
30 g másla
2 lžíce hladké mouky
tuk
1 cibu
5 kuliček pepře
bobkový
100 ml červeného vína
30 g hladé mouky
sůl
citrón
Kapr na divoko postup:
Porce kapra potřeme sardelovou pastou, kterou jsme utřeli s máslem. Pak je poprášíme hladkou moukou a opečeme na tuku 5 minut z každé strany. Opečené porce naskládáme na vyhřátou mísu. Do šťávy z opečené ryby přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a necháme zpěnit. Přidáme koření a zalijeme trochou horké vody s červeným vínem. Zahustíme moukou utřenou s máslem a povaříme 10 minut za občasného míchání. Podle chuti osolíme a přidáme pár kapek citrónové šťávy. Pak omáčku přecedíme a podáváme s opékanými bramborami.Fotografie
K tomuto receptu nebyla nahrána žádná fotografie.Ohodnoťte recept "Kapr na divoko"
Zkuste také
Reklama