Kapr mnoha chutí
Zařazeno v kategorii: Recepty - Ryby > Ryby sladkovodní i mořské
Autor: Věrka
před 14 roky Tisk receptu Tisk receptu do PDF Poslat emailem 0 komentářů zobrazeno 4 388×
Redakční tip:
Podpořte finanční gramotnost a přidejte se k projektu vzdělávání "Jsem finančně gramotný/á" na Facebooku.
Kapr mnoha chutí ingredience:
1kg čistého masa z kapra
1 cibule
1 mrkev
1 petržel
kousek celeru
3 lžíce másla
špetka cukru,octa a divokého koření
3 lžíce hladké mouky
trocha nastrouhaného perníku
2 bobkové listy
3 kuličky celého pepře
3 kuličky nového koření
2dl červeného vína
2 lžíce povidel
Kapr mnoha chutí postup:
Kapra si naporcujeme a krátce povaříme v osolené vodě (asi 10 minut). Vývar z ryby necháme stranou.Zeleninu očistíme a nakrájíme na nudličky. Lehce osmažíme na másle a cibulce. Zaprášíme moukou a pomalu rozředíme vývarem z ryby. Přidáme nastrouhaný perník, divoké koření, bobkový list, celý pepř, nové koření a pár kapek octa a povidla. Vaříme asi 40 minut. Pak omáčku propasírujeme přes síto a zeleninu propasírujeme přes síto. Na talíři Porce kapra přeléváme připravenou omáčkou.
Fotografie
K tomuto receptu nebyla nahrána žádná fotografie.Ohodnoťte recept "Kapr mnoha chutí"
Zkuste také
Reklama