Italské kuře
Zařazeno v kategorii: Recepty - Maso, pečené, vařené, dušené > Zvěřina
Autor: Veruška
před 14 roky Tisk receptu Tisk receptu do PDF Poslat emailem 0 komentářů zobrazeno 3 441×
Redakční tip:
Podpořte finanční gramotnost a přidejte se k projektu vzdělávání "Jsem finančně gramotný/á" na Facebooku.
Italské kuře ingredience:
2 lžíce nasekaných oliv nebo sušených rajčat – podle chuti
1 stroužek česneku, prolisovaný
půl lžičky sušeného oregana
4 hrsti čerstvých bazalkových lístků
200 g smetanového čerstvého sýru AQ
4 kuřecí prsní řízky AQ, osolené
4 zralá rajčata AQ, na plátky
olivový olej AQ na vymazání a zastříknutí
bageta nebo chléb k servírování
Italské kuře postup:
Troubu předehřejte na 200 °C. Olivy či sušená rajčata, česnek, oregano a zhruba půlku nasekaných bazalkových lístků vetřete do sýru. V každém kousku kuřecího masa udělejte podélným řezem kapsu, do ní dejte vždy čtvrtinu ochuceného sýru a uzavřete. Položte do pekáčku vymazaného olejem a navrch dejte několik koleček rajčete. Zastříkněte olejem a posypte zbytkem bazalky. Pečte 20 minut, dokud nezačne kuřecí maso po stranách zlátnout a rajčata vypadat lehce vysušeně. Podávejte s čerstvou bagetou nebo křupavým chlebem.Fotografie
K tomuto receptu nebyla nahrána žádná fotografie.Ohodnoťte recept "Italské kuře"
Zkuste také
Reklama